El govern de l’Olleria (PP+GdO) despatxa 3 educadores infantils i convoca una nova borsa on no es té en compte l’experiència laboral

El 42% de la puntuació s’obté a través d’una entrevista

 L’Ajuntament de l’Olleria acaba de despatxar a tres treballadores de l’Escola Infantil Municipal i ha anul·lat la borsa a la qual pertanyien estes educadores infantils. I la mateix temps ha obert una nova borsa de treball on “crida l’atenció la baremació dels mèrits que han aprovat” afirma el portaveu del BLOC-Compromís de l’Ajuntament l’Olleria, Julià Engo.

En esta baremació s’obtenen un màxim de 5 punts per la valoració de l’expedient acadèmic, 2 punts per la formació i 5 punts mitjançant una entrevista personal. En cap lloc s’indica ni es valora l’experiència laboral. “És a dir, segons Julià Engo, que el 42% de la puntuació s’obté a través un mecanisme totalment subjectiu on no s’estableixen suficients garanties per a respectar els principis de mèrit i capacitat. A l’entrevista li se concedeix una importància i una ponderació excessiva i desproporcionada, el que obre la porta a l’arbitrarietat i imparcialitat en la selecció del personal que ha de treballar en l’administració pública, en este cas per a l’Ajuntament de l’Olleria. I a més no es té en compte l’experiència laboral”.

Els valencianistes consideren que per al govern de l’Ajuntament de l’Olleria (PP+GdO) “és més important que els candidats li caiguen bé al tribunal que puguen acreditar una experiència laboral en la matèria, en la seua pròpia escola o en altres, i que parlen valencià, la llengua del 95% dels xiquets matriculats, que no és ni requisit ni mèrit. En definitiva, que molt objectiu no és este procés de selecció”.

En paraules del portaveu del BLOC-Compromís “els regidors de GdO i el PP es pensen que poden contractar personal com si ho feren per a les seues empreses, i, de moment, l’Ajuntament de l’Olleria forma part de l’administració pública on hi ha una legislació que cal aplicar i on els sistemes d’accés es fan per assegurar l’objectivitat i racionalitat del procés selectiu. Per al qual cosa ens reservem la possibilitat d’impugnar les bases i demanar la paralització de la nova borsa mentre no es regule d’una manera objectiva i democràtica el nou procés de selecció de treballadors de l’Escola Infantil Municipal de l’Olleria”.

 A la borsa també hi ha altres aspectes que els valencianistes consideren curioses, com per exemple “que a la finalització del contracte, si la seua duració o la suma de contractes anteriors, és igual o superior a sis mesos, els interessats es reintegraran a la borsa en l’últim lloc. És a dir que a les bases no es té en compte l’experiència laboral, i una vegada has treballat el penalitza. No té cap sentit. Només el PP i GdO sabran perquè han fet esta borsa de treball, quan ja hi havia una que funcionava correctament, i ara penalitzen les treballadores que estaven a l’escoleta”.

OFICINA DE COMUNICACIÓ

9 responses to “El govern de l’Olleria (PP+GdO) despatxa 3 educadores infantils i convoca una nova borsa on no es té en compte l’experiència laboral

 1. Ciutadà apolític

  No es valora tant l’experiència laboral, però si es valorarà l’expedient acadèmic, per això, tal volta deuríem agrair aquesta baremació que dona facilitats als recents titulats. Que segurament, estiguen igual o més preparats que els experimentats.
  Si ja és difícil trobar feina, més difícil és trobar-ne si eres un recent titulat (l’atur en recents titulats supera el 70%), per això crec que la baremació de l’actual govern es molt adequada, donant oportunitats als joves que estan totalment preparats i no poden optar a llocs de treball on es SOBREVALORA l’experiència.
  Si no fora per iniciatives com aquesta, resultaria molt difícil accedir als joves recent titulats a les borses de treball.
  En quan a “és més important que els candidats li caiguen bé al tribunal” no deixa de ser una opinió subjectiva més.

 2. o siga que el lloc de treball serà per a algun enxufat (amic, familiar, etc) qui s’estranya?

  • La professora d’Anglés de l’EPA ¿No es una enxufa? i ¿alguna altra de la Escoleta tampoc? i mes que n’han de l’epoca de Julià.

   • La professora d’angles de l’EPA va ser contractada per Vicent Llop quan Pepe Toni era regidor d’educació. Els ho hauras de preguntar a ells.
    Quina de l’escoleta? Quantes més de l’època de Julià? Un poc més de seriositat.

 3. Hola,
  -per al ciutadà apolític (vull entendre apartidista, perquè des que es preocupa per la cosa pública ja deu ser polític, que no és res roín, sinó una cosa ben saludable): no és incompatible la valoració de l’expedient laboral i la valoració de l’expedient acadèmic. De fet així és al 99% de processos.
  – qui està millor preparat? Home, depén. Hi haurà ‘vells’ amb molt de bagatge i altres apalancats, i hi haurà joves amb ganes i d’altres que no sabien que fer i li havien dit que podrien tindre una bona faena, però ganes poques…
  – l’actual baremació no dóna cap facilitat als joves, en general,m ja que han despedit a 3 joves. Potser done facilitats a ‘determinats joves’
  – ací l’únic que se sobrevalora és que li caigues bé al tribunal, o els conegues, o…
  – ha de tenir en compte que açò no afavoreix l’ocupació juvenil ja que com a molt podràs treballar mig any i després a l’atur, el que fa més precari l’ocupació juvenil. A més els que han despedit eren molt majors?
  – amb tots els respectes, açò no és una selecció per una empresa privada. És un lloc de treball públic on s’ha de garantir, segons l’ordenament jurídic la igualtat, mèrit i capacitat dels aspirants amb valoracions que no siguen discrecionals.

  A Rafa, no ens ha d’estranyar, venint de qui ve, però ho hem de combatre, sinó estarem tornant 40 anys enrere.

 4. Per a aclarir, sóc d’esquerres encara que no votant del BLOC.
  Anem per parts:
  Primer: En un any de govern de la dreta no s’ha vist al Bloc per cap lloc, ha desaparegut. On està? No han aportat res de res.
  Segon: La bossa que plantegen i que he llegit em pareix més justa que la que hi havia fins ara. Sé de bona font que l’actual ha estat tancada des de Gener del 2009, no donant oportunitats als jóvens que tenen els estudis requerits i açò si que es injust, ¿s’està intentant protegir a algú que ja está dins? Segur que no tinc tota la informació, però dins de la meua ignorancia em pareix més justa.

  • Hola Parat major,
   primer, en un any de govern de el BLOC ha fet moltes coses. Només t’has de pegar una passejadeta per esta web i veure les accions que hem fet- A banda hem presentat 10 mocions al ple, més que PP, GdO i PSOE junts. No sabem on has estat.
   Segon, Si ha estat tancada des del gener de 2009 com saps de bona tinta, perquè no s’ha canviat des de maig del 2010 i han esperat fins ara? M. S. t’ha passat informació incorrecta.
   És cert no tens tota la informació, o volen enganyar-te.

 5. el paratmajor tiene razon, no se os ha visto. puedes presentar muchas mociones pero si no sabeis convencer pasa algo. voy a algun pleno que otro, cuando puedo, y creo que el bloc esta algo perdido, entrando en discusiones tontas con hector fue de pena. esperaba mas de vosotros, os quedais en la antesala discutiendo cosas poco importantes como es el tema de la bolsa o la discusion tonta de quien pone y no pone en esa fundacion,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s