DISCURS INAUGURACIÓ NOU AJUNTAMENT

Hola, molt bon dia a totes i tots

Primer que res voldria agrair la presència del Delegat de Govern en la Comunitat Valenciana, el senyor Ricardo Peralta, per voler acompanyar-nos en un acte com el de hui, en una obra que financia al 100% el Ministeri de Política Territorial dins el Fons d’Inversió Local

També voldria agrair la presència de les autoritats dels ajuntaments de la Vall d’Albaida que han guardat un lloc a la seua agenda per vindre a la nostra ciutat.

I, com no podia ser d’una altra manera, vull agrair el recolzament de la societat civil de l’Olleria, de les associacions i del veïnat que esteu ací presents.

Ara fa nou mesos vam encetar el procés de construcció, i com si d’un embaràs es tractara, la gestació va començar el seu camí de la mà de la constructora valenciana Clásica Urbana, una empresa de la Ribera del Xúquer que va saber treballar de la mà de les empreses locals per construir un edifici, com diem ací, ‘de categoria’. Voldria aprofitar el moment per felicitar a Clásica Urbana pel treball ben fet, i especialment voldria agrair-los el seu esforç a les empreses locals: Alcaeléctric, Aluminios el Tordo, Construcciones Benavent, Excavacions Fermín, Francisco Gabriel Andaní, Jonni Alonso, Liberfusta, Mármoles i granitos l’Olleria, Material de construcció Mompó, Rotulogo, la Mediterránea, Vicente Cáceres i Construccions l’Olleria. A la pirotècnia Nadal Martí per la demostració de foc i els alumnes i professors del Taller d’Ocupació per saber cuinar tant bé, tal i com podreu comprovar quan acabe l’acte d’inauguració. I als hereus de la família de don Teodoro per deixar-nos el seu solar per treballar millor.

A tots ells, moltes gràcies per la faena ben feta i els esforços fets per crear i mantenir llocs de treball i opcions de negoci en la economia local.

Este edifici serà destinat a acollir les noves oficines de l’Ajuntament de la ciutat, però abans de vindre ací hem estat a la Casa de la Vila, un edifici que des que es va construir, ara fa més de 400 anys, ha sigut el lloc on es reunia el Consell de la Vila, on es reunien els veïns i veïnes de l’Olleria, un poble treballador i emprenedor que decidia en aquell lloc el seu futur i que continuarà sent el nostre referent històric de la democràcia.

Però esta no és l’única cosa remarcable que ha viscut l’Olleria en estos dos anys. Mentre gestàvem l’edifici del nou Ajuntament altres infraestructures bàsiques per a una població com la nostra han estat realitzades: el condicionament de la carretera de l’Olleria a Montaverner, el Casal Jove, la Biblioteca pública, el pavelló del Ravalet, el parc de Marau, l’adequació del centre històric, la Casa Santonja.

I altres que estan fent-se o vindran: la piscina climatitzada, els nous vestuaris, el camp de gespa artifical, les pintures de la Casa Santonja, el Centre de dia per a majorso la recuperació mediambiental del Salido.

Un bon grapat de projectes entre els que destaca el que ens ocupa hui. Un edifici que s’ubica al bell mig del centre històric de la població. Per a este equip de govern sempre ha sigut una prioritat millorar l’entorn urbà de la part més antiga de l’Olleria i actuacions com esta o les que estan fent-se als carrers del voltant així ho demostren. Si no tenim cura del nostre patrimoni poques coses ens identificaran com a poble.

I este interés s’ha vist reflectit en la voluntat de combinar tradició i contemporaneïtat que té el nou Ajuntament. Per fora és una casa gran d’estil tradicional valencià i per dins és un edifici modern i funcional pensat amb una idea bàsica: transparència. A la Casa de la Vila no hem d’amagar res, les coses que ací es treballen responen a l’interés públic i han de ser clares, sense cap altra voluntat que servir a la comunitat. L’estètica de l’edifici així ho ha fet possible i això ha sigut gràcies al treball de l’oficina municipal d’Urbanisme, encapçalada per l’arquitecte Joaquim Egea. Enhorabona.

Hui el nou Ajuntament pren vida i ara comencem un període de tres o quatre mesos per a que l’edifici estiga a rendiment complet. La visita que farem a continuació estarà lliure de mobles per a fer-la més fàcil, però a partir de la setmana que ve encetarem un procés planificat per a traslladar els cinc centres de treball que tenim dispersos per la població per a integrar-los tots en un. Al mateix temps ens alliberarem del cost dels edificis que estan llogats, i els que són de propietat municipal passaran a convertir-se en centres cívics per ús de la societat civil tant activa i nombrosa a la nostra ciutat.

Serà un procés complicat i s’ha de fer amb molt de carinyo per a que vostés no ho noten. A més s’està treballant en la reurbanització de la zona per a posar en valor un tram de la nostra ciutat i de la nostra història: un tram que va des de la Casa de la Vila, passa pel nou Ajuntament i acaba a la Casa Santonja, un eix bàsic per l’Olleria.

Des que Lluís Albinyana va ser nomenat primer batle de l’Olleria l’any 1583 fins el dia de hui, la nostra ciutat, com la resta de la societat ha canviat moltíssim. L’Olleria avança, i nosaltres, des d’esta alcaldia ho espentem, i amb inversions com esta ho hem fet realitat. Ha estat un treball dur, però ha valgut la pena. Per este edifici passem tots els i les habitants de l’Olleria alguna vegada, i este edifici ha d’estar obert a tota la ciutat perquè l’Ajuntament és la vostra casa, és la casa de totes i tots, és la Casa de la Vila.

Benvinguts i moltes gràcies.

Anuncis

One response to “DISCURS INAUGURACIÓ NOU AJUNTAMENT

  1. Enhorabuena por el nuevo Ayto.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s