ÈXIT DEL TERCER CONGRÉS D’ESTUDIS

Julià  Engo: “A l’Olleria hem pogut veure quines estratègies podem elegir per al futur de la Vall d’Albaida”

El III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que s’ha estat celebrant a l’Olleria el 12, 13 i 14 de març, ha estat valorat com un èxit tant pels congressistes participants com per l’organització, tant per la diversitat de les temàtiques abordades, com per la qualitat del seu contingut . “Han estat tres dies molt intensos, on hem estat parlant del passat, el present i del futur de la nostra comarca. On hem tingut diferents espais d’informació, de formació i lúdics. On hem obert portes per a continuar investigant i honrant als nostres avantpassats. On hem creat més vincles comarcals de pertinença, i on ens hem reivindicat”, assenyalà Mª Josep Garcia, presidenta de l’IEVA, a la cloenda del congrés.

Un tancament oficial que va tindre lloc ahir diumenge al voltant de les 14:00h al vestíbul de l’IES Vermellar, centre educatiu on s’han desenvolupat les 20 ponències, 4 taules redones i gairebé 70 comunicacions que s’han ofert en el marc del congrés.

A l’acte de cloenda també va estar present l’alcaldessa d’Ontinyent, Mª Lina Insa, qui destacà la importància de fomentar espais per a la divulgació del coneixement comarcal, com és el cas del tercer congrés de l’IEVA.

Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, va assenyalar que l’elevat nombre de participants a este tercer congrés, posa de manifest la necessitat que tenim els veïns de la Vall d’Albaida de conèixer-nos millor, i la voluntat de continuar articulant la comarca. “La vertebració de la nostra comarca no és una cosa superada del passat i que ja queda en la memòria com a producte d’una etapa determinada. Tot al contrari; amb les intensíssimes jornades que hem tingut a la vila de l’Olleria, podem assegurar que la consolidació de la Vall d’Albaida és, ara per ara, una tasca del present per preparar-nos cap al futur”.

L’alcalde de l’Olleria, ciutat amfitriona del congrés, va destacar al seu discurs de cloenda l’oportunitat que ha suposat este congrés per, a partir de l’anàlisi i el debat, plantejar les millors estratègies per al desenvolupament social i econòmic de la Vall. “Estem molt contents d’haver acollit este congrés, de la confiança que ens ha dipositat l’IEVA, i sobretot d’haver complert amb les expectatives, gràcies a l’esforç de la comissió organitzadora, però també dels treballadors  municipals de cultura i patrimoni, els estudiants voluntaris que ens han ajudat, així com als membres del Taller Ocupacional”, comenta Julià Engo, alcalde de l’Olleria. “I estem contents també, perquè a través del congrés hem pogut aprofundir en la nostra realitat, i hem constatat que les situacions locals que se’ns plantegen, tenen el seu referent internacional, i vies per afrontar-les. El debat creat al si del congrés ens proporciona elements suficients per al disseny d’estratègies i l’adopció de decisions per part dels agents econòmics i socials, tant públics com privats. A l’Olleria hem pogut veure quines estratègies podem elegir per al futur de la Vall d’Albaida”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s